Pauli

 * Vain yksi voi olla ensimmäinen. Toista yhtä mahtavaa ei enää tule…  *

BH, IPO 3, FIN & S KVA, NOM-06,FH 1, TOKO EVL, AGI3
Harmaahurstin C´Bang  ”PAULI ”

s. 06.06.2001
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä OK (kuvattu 3 kertaa, viimeksi 08/11)
Silmät OK (04/2012)
Näyttelyt 2 x EH

Suomen ja Ruotsin käyttövalio suojelusta
Pohjoismaiden mestari 2006 suojelusta sekä
Hopeaa Pohjoismaiden mestaruuskokeissa 2007 ja 2008,
Kansainvälisen IPO kokeen voitto 2008
Useita joukkuemitaleita RM ja SM joukkuekilpailuista lajina IPO

17.3

Kuvat 17.3.2014  Pauli käy jo pian 13 ikävuotta !! Ja on todella pirteä ikäisekseen. Alla minä ja mun Rakas 🙂17.3.2

Tässä linkki siihen kun Pauli näyttää miten se agility sujuu 12, 5 vuotiaalta https://www.facebook.com/photo.php?v=10203434969459096&l=4323901084755405090

Pauli on keskikokoinen, kauniin punertavaturkkinen malinois uros. Se on valloittava persoona, joka pilke silmissään touhuillessaan omiaan saa ihmiset hymyilemään. Pauli kestää fyysistä kipua mielettömästi ( mm. katkenneella kulmahampaalla 97p purut SM kisoissa 07) ja kipukynnyksestä on joskus jopa haittaa. Jos se ilmentäisi kipuaan helpommin olisi monet vammat ja vaivat saatu hoidettua aiemmin. Pauli on luustoltaan terve. Selkä on kuvattu kolme kertaa viimeksi 2011 ja edelleen terve. Samoin silmät peilattu jo neljästi terveiksi. Kooltaan Pauli on hyvin soveltuva harrastekoiraksi sillä se ei ole liian suuri. Korkeus noin 65 cm ja paino 30 kg. Lihaksistoltaan Pauli on aina ollut hyvässä kunnossa, toki kaiken harrastamisen myötä on pieniä jäykkyyksiä, joita on hoidettu fysioterapialla.

Luonteeltaan Pauli on avoin ja rauhallinen. Se ei hätkähdä kovin pienestä, tämän olen huomannut mm. erilaisilla laivareissuilla ym. Se ei ole kovin kiinnostunut vieraista ihmisistä, mutta tuttuja se haastaa kyllä heti leikkimään kanssaan. Ihmisiä kohtaan Pauli ei ole koskaan ollut aggressiivinen, mutta vieraista koirista se ei suuremmin välitä. Nuorempana tämä aiheutti joskus hankalia tilanteita, mutta vanhemmiten onneksi tämäkin on tasaantunut.

Vietillisesti Paulin moottorina toimii erittäin vahva saalisvietti. Saalisviettiin kun lisätään vielä vahva taistelutahto niin ominaisuuksia on. Vanhemmiten on tosin alkanut esiin tulla myös puolustusta, mutta aina se suojelutreeneissä mieluiten on toiminut saalisvietin kautta. Pauli rakastaa taistelua maalimiehen kanssa. Suojelussa Paulin vahvuuksia ovat olleet syvät, kokosuun rauhalliset otteet. Se harvoin saa vajaita otteita. Vahvana koirana Paulia on joskus hieman vaikea hallita, mutta vuosien saatossa onneksi harmoniakin on löytynyt.

Paulin päälaji on alusta asti ollut suojelu ja siinä ollaan saavutettu enemmän kuin ikinä kuviteltiin (mm. kahden maan KVA, Pohjoismaiden Mestaruus + pari hopeaa ym.) Lisäksi Pauli on osoittanut monipuolisuutensa muutenkin: agility ja TOKO sujuu mainiosti ja onpa nopeuskin ollut nuorempana huippuluokkaa siitä todisteena RotuRacen nopein yksilösuoritus v. 2007 ja pysyy tuo pinnalla vedessäkin (Koirauinnin SM hopeaa vuodelta 2007). Eikä pelekää mitään, ei edes karhua, se testattiin Erämessuilla konekarhun avulla  !

Pauli on todella elämäni koira, niin kliseeltä kuin se kuulostaakin. Sen kanssa olen kokenut niin mahtavia hetkiä, että ei sellaisia enää voi tulla. Kotioloissa Pauli usein kiipeää viereeni nukkumaan ja haluaa silittelyä ja hellittelyä. Silloin sitä ei voisi millään uskoa suojelukoiraksi. Vuoden 2014 alusta Pauli siirtyi kokopäiväiseksi eläkeläiseksi ja ei enää kisaa agilityssä virallisissa kisoissa. Joitakin epävirallisia agikisoja Pauli voi vielä kesällä hypellä. Nyt keskitytään tekemään Paulin elämästä niin hyvää ja pitkää kuin vain mahdollista. Asioita harrastellaan ja nautitaan näistä viimeisistä yhteisistä vuosista. Pauli vaan on <3

Tervetuloa monipuolisten malinoisien maailmaan!